Thief se vrača v letu 2014

Datum objave: 28.06.2013

Ne več Thi4f, ampak Thief, je 4. del serije Thief in je napovedan tudi za konzole naslednje generacije.

Gre za igro, s poudarkom na premišljenem načinu, kako oropati bogate ljudi. Igra je bila prvič oznanjena že leta 2009 pod imenom Thief 4, ampak uradno je dobila naziv Thief marca letos.

Igrali boste mojstra med tatovi, Garretta, katerega namen je krasti od bogatih ljudi. Kot že v prejšnjih delih iger, bo tudi tukaj potrebno uporabiti vso znanje skrivanja, načrtovanja in vsega kar spada k temu, da boste lahko rešili uganke in uspešno opravili vse izzive, medtem ko bo nasilje imelo samo minimalen vpliv na potek igre. Igra bo potekala, tako kot si boste hoteli zastaviti pot do vašega cilja, imeli boste več poti in načinov kako rešiti uganko in priti do cilja. Seveda bo možno uporabiti okolico in predmete v vašo korist, mogoče pa bo tudi okrasti različne osebe kar na ulici ali kjerkoli drugje. Igra naj bi vsebovala posebno dodelano umetno inteligenco sovražnikov. Tako se bodo vaši sovražniki zavedali večine možnih vhodov v stavbe, različne skrivalnice...

 

 

Zgodba se vrti torej okoli Garretta, ki se po dolgi odsotnosti od doma vrne v domači kraj The City. Kmalu ugotovi, da sedaj temu mestu vlada tiran The Baron. V mestu prihaja do konflikta med bogatimi in revnimi, saj želi The Baron proti revnim uporabiti vojsko.

Avtorji poudarjajo, da bo v igri mogoče zaključiti vse misije brez da bi bilo potrebno kogarkoli ubiti ali raniti. Če boste torej igrali na prave karte in se dobro skrivali ter zavedali položaja sovražnikov, boste lahko s pomočjo senc prišli do konca igre, brez da bi vas oklicali za morilca.

Igra bo uporabljala napredni grafični pogon in bo na voljo tudi za konzole naslednje generacije. Igra bo izšla za osebne računalnike, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 in PlayStation 4. Datum izida še ni znan natančno, govori pa se o prvi polovici leta 2014.

Prednaročilo Theif za PC

Prednaročilo Theif za Xbox 360

Prednaročilo Theif za Xbox One

Prednaročilo Theif za PS3

Prednaročilo Theif za PS4